6 trucjes die je helpen het Instagram algoritme te verslaan

Bloggers at Work Marketing online social media influencers instagram tips algoritme
Instagram is niet meer weg te denken uit ons bestaan. En geef nou toe... Wie is er niet lichtelijk verslaafd aan deze broedplaats voor fotografie, creativiteit en inspiratie? Stiekem willen we allemaal een ware Instagram-queen zijn en zoveel mogelijk betrokken volgers krijgen. Maar als één van de 400 miljoen gebruikers is het lastig om op te vallen. En al helemaal nu het algoritme van Instagram zo vaak verandert. Dat werkt niet altijd in ons voordeel. 
Bij een succesvol Instagram account komt dus meer kijken dan je denkt. Er zijn namelijk onbesproken Instagram-regels die je 'moet' volgen. Ben jij benieuwd of jij het wel goed aanpakt? Vandaag delen wij met jou 6 ongeschreven regels van Instagram die je helpen het algoritme de baas te zijn! 
1. Post frequent, maar niet teveel
Niemand wil gespammed worden met jouw foto’s op zijn of haar tijdlijn. Spam wordt niet gewaardeerd op Instagram. Probeer elke dag één foto te posten, maar post niet meer dan twee keer per dag en verspreid deze over de dag. Ook al ben je op vakantie in een prachtig resort en wil je het liefst alles delen met je volgers. Houd je in! Deel alleen de mooiste foto’s en bewaar de rest voor een ander moment.
2. Maak gebruik van Stories
Stories zijn een leuke manier om meer engagement met je volgers op te bouwen. Wanneer mensen jouw Stories vaak bekijken, ziet Instagram dit als een teken dat ze geïnteresseerd zijn in je content. Hierdoor verschijnen jouw posts vaker in hun feed.
3. Zorg voor interactie, heeeeeeul veel interactie
Interactie is de sleutel tot succes! Of beter gezegd; engagement is. Gebruik een sterke tekst onder jouw foto’s wat volgers uitnodigt om te reageren. Dit kan iets motiverends, persoonlijks of herkenbaars zijn of stel jouw volgers een vraag. Vinden ze je content leuk en hebben ze een reactie achtergelaten? Reageer dan op de reactie’s op jouw foto. Door te laten zien dat je hun reacties waardeert, bouw je een band met hen op. Daarnaast is het van belang dat je interactie aangaat met (potentiële) volgers. Like en reageer op foto’s van anderen die dezelfde interesses hebben en volg soortgelijke accounts. Houd het bij maximaal 50 nieuwe profielen per dag die je gaat volgen, zo zit je altijd goed en voorkom je dat je geblokkeerd wordt door Instagram. 
4. Vermijd overmatig gebruik van hashtags
Hashtags zijn een manier om op te vallen en meer volgers te krijgen. Maar teveel hashtags zijn not done! Het schrikt mensen af en volgers blijven weg. Houd het bij een maximum van 25 hashtags per foto. En plaats alleen relevante hashtags waar veel op wordt gezocht, maar niet te veel! Check van te voren hoeveel posts een bepaalde hashtag heeft om te bepalen hoe groot je kans is daar tussen op te vallen. Vermijd ten alle tijde hashtags zoals #Like4Like, #Follow4Follow en overdreven nietszeggende woorden zoals #amazing en #cool. Tip: gebruik relevante niche hashtags. Dit zijn hashtags die maximaal ongeveer 10.000 hits hebben. 
5. Promoot niet in elke foto een product of dienst
Ga jij veel samenwerkingen aan met merken en bedrijven? Of heb je een zakelijk account? Beperk je dan tot een verhouding van 80-20, waarbij 80% zelf gecreëerde persoonlijke content  is en 20% bestaat uit promoties. Wanneer al je foto’s gesponsored zijn lijkt het alsof je maar met één doel op Instagram zit, namelijk: geld verdienen. En zo krijg je juist géén betrokken volgers. Ook kom je als influencer niet geloofwaardig over als je de ene dag een gesponsorde post plaatst met sportschoenen van Nike en daarna een post met schoenen van de concurrent. 
6. Gebruik niet andermans foto’s zonder credits of toestemming
Heb jij een mooie foto gevonden van iemand anders en wil je deze graag delen op jouw account? Indien je geen enkel risico wil lopen, kan je het beste altijd toestemming vragen aan de eigenaar. Doe je dit niet dan schend je de auteursrechten van de fotograaf en dat zou je weleens duur kunnen komen te staan. Geef daarbij altijd credits aan de eigenaar door diegene te taggen bij jouw post, dan weet diegene in ieder geval dat jij de foto hebt gebruikt. Dat is wel zo netjes. 
Veel punten om op te letten dus en om heel eerlijk te zijn, kunnen we er nog wel 10 noemen. Maar! Keep on going, als je een tijdje met Instagram bezig bent, wordt het bijna je tweede natuur. Heb jij meer persoonlijk advies nodig over jouw social media? Vraag dan naar meer info over onze persoonlijke Business Coaching: http://bloggers-at-work.nl/persoonlijke-coaching 

2 gedachten over “6 trucjes die je helpen het Instagram algoritme te verslaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *