3 Onmisbare manieren om meer verkeer naar je blog of website te trekken

Meer verkeer naar je blog bloggers at work hashtag workmode influencer marketing

Schrijf jij geweldige artikelen, maar zou zo graag willen dat ze ook gelezen worden? Of blog jij al jaren, maar groeit het bezoekersaantal maar niet? Het is erg frustrerend als je veel tijd en energie in je blog stopt, maar je harde werken niet wordt beloond met grote bezoekersaantallen. Dat moet natuurlijk veranderen! Wij hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet die jou binnen no-time helpen om jouw blog explosief te laten groeien. Lees je mee?

Allereerst is het super belangrijk om te beseffen dat jouw blog eigenlijk de center of attention’ vormt. Met andere woorden; het vormt het centrum waar jij met social media en andere marketingtools traffic naar toe gaat genereren. En meer traffic is natuurlijk hartstikke fijn, maar het zou nog fijner zijn als die bezoekers terug blijven komen. Zorg er daarom voor dat VOORDAT je de volgende tips gaat implementeren, jouw blog helemaal ready is. Een helder en duidelijk concept heeft, alles goed te vinden is en er genoeg doorklik mogelijkheden zijn. Ok, check? Dan kan je nu aan de slag met de volgende tips. Let’s Go!

 

1. Deel je blog en blogposts altijd op Facebook

Delen, delen en nog eens delen! Op Facebook zijn er verschillende manieren om je blog bereik aanzienlijk te vergroten. Allereerst kan je je blog en blogberichten delen op je persoonlijke profiel.  Vergeet niet om je vrienden van je persoonlijk profiel uit te nodigen om jouw Facebook pagina leuk te vinden. 

Maak altijd een aparte Facebook pagina aan voor je blog waarop je je artikelen deelt. Wil je hier voor meer interactie zorgen?  Vraag je dan af waar jij jouw volgers mee verder kan helpen. Waarom volgen ze jouw blog en wat heb je hen te bieden? Is het bijvoorbeeld leuk om tips/tricks en kennis te delen of kan je eens een Q&A organiseren via een Facebook Live sessie. We zien vaak de fout dat bloggers teveel vanuit zichzelf denken en er vanuit gaan dat hun volgers dit wel begrijpen of leuk vinden. Probeer er eerst eens achter te komen wat er bij je doelgroep leeft, het kan je nog op leuke ideeën brengen!   

Tot slot zijn Facebookgroepen tegenwoordig ook mega interessant. Meld je bijvoorbeeld aan bij branche gerelateerde blogs of groepen waar je jouw artikelen mag delen zoals: Bloggermagazine en Bloggers Nederland.

 

2. Instagram als hulpmiddel

Wanneer je je blog wil laten groeien, is naast Facebook ook Instagram the place to be’. Maak op Instagram duidelijk dat je blogt door een link naar je blog in je bio te plaatsen met een korte omschrijving waar je blog over gaat. Verder kun je je blog artikelen delen als post op Instagram. Post een foto die passend is bij het onderwerp van je artikel en schrijf een interessante caption die volgers nieuwsgierig maakt, shockeert, verbaasd of een andere emotie oproept. Dit spoort ze aan om jouw artikel te lezen. 

Dan hebben we de welbekende hashtags. Onmisbaar! Vergeet de relevante niche hashtags niet toe te voegen onder je Instagram post. Zo vergroot je de kans dat nieuwe Instagram volgers ook geïntereseerd zijn in jouw blog artikelen. 

En last but not least, trigger je volgers via Story! Dit is HET middel om een leuke aankondiging te doen en net even wat extra aandacht te leggen op jouw nieuwste artikel. Geef ze bijvoorbeeld een kleine hint en verwijs ze hierna door naar de post of het artikel om de clou te vinden. 

Denk je eraan om samen te werken met andere influencers / bloggers? Goed idee! Organiseer bijvoorbeeld samen een leuke winactie of doe samen eens een gezellige Live sessie die je op beide kanalen plaatst. 

 

3. Effectief gebruiken van SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat betekent zoekmachine optimalisatie. Om te zorgen dat jouw Google Ranking omhoog gaat en je hoger in Google komt te staan, zijn er tal van trucjes die je kan toepassen. En hoe hoger je in de zoekresultaten staat, hoe meer jouw blog opvalt en des te groter de kans dat mensen op jouw blog klikken! Hoe kan je hier een start mee maken?

Verwerk om te beginnen relevante zoekwoorden in je artikelen voor meer blogverkeer. Check hierbij of de relevante zoekwoorden ook veel worden gezocht en of er nog weinig over geschreven is. 

Goede titels! Dit is een absolute must! Hierbij kun je denken aan woorden die jij zelf zou gebruiken in Google als je meer informatie wil over het onderwerp van jouw artikel. 

Verder kan je je afbeeldingen SEO vriendelijk maken door ze relevante titels te geven. Geef je afbeelding daarom een titel die past bij het onderwerp, zoals blog-verkeer.jpg en niet IMG_647.jpg. Ook kun je in je artikelen linken naar je oudere artikelen om meer op te vallen bij de Google zoekresultaten. Tot slot is het belangrijk dat je je website schoon’ houd en je overbodige plugins, afbeeldingen en andere dingen die je niet gebruikt verwijderd. 

 

Iedere blog is anders. Wil jij wel eens weten hoe je deze tips toepast op jouw blog? Plan dan nu tijdelijk gratis jouw Inspirational Call met Dianne! In een 1-op-1 Skype call van maar liefst 30 minuten geeft ze je persoonlijk advies, tips & tricks voor jouw blog/business. Denk je nu: yes, dat wil ik! Meld je dan gelijk aan, we hebben nog een beperkt aantal spots. 

Heb jij een waardevolle tip om meer verkeer te trekken naar je blog of heb je een toevoeging die anderen kan helpen? Deel ze hieronder in de comments!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *